'منصور واعظی' روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در گرگان افزود: اكنون سرانه فضای مطالعه برای هر 100 نفر دو متر مربع است و این میزان تا پایان برنامه پنجم توسعه به چهار مترمربع افزایش خواهد یافت.
وی تصریح كرد: استاندارد كتابخانه ها نیز باید حداقل دو هزار و 100 مترمربع باشد و 70 بخش مختلف در آن براساس آیین نامه و قوانین و مقررات لحاظ شود.
به گفته وی، یك كتابخانه استاندارد باید فضا برای ارائه خدمات به همه اعضای یك خانواده را داشته باشد و از سوی دیگر بتواند از همه امكانات فناوری نوین استفاده نماید.
وی ادامه داد: یك كتابخانه استاندارد نباید تنها محل مطالعه نشریات و كتاب باشد، بلكه باید منابع چند رسانه ای در آن قابل عرضه باشد.
واعظی در ادامه گفت: یك كتابخانه همچنین می تواند به محلی برای تعامل و رفع مشكلات محلی تبدیل گردد.
دبیر كل نهاد كتابخانه های عمومی كشور افزود: یك طرح تحقیقی پژوهشی برای كتابخانه های كشور، تعریف و تدوین شده است و بنا داریم به رده بندی ملی برای كتابخانه های عمومی كشور برسیم.
به گفته واعظی، به جز در كتابخانه های مركزی استان ها و شهرستان ها، برای سایر كتابخانه ها، از هر عنوان كتاب، یك جلد در اختیار آن كتابخانه قرار خواهد گرفت.
وی یادآور شد: اما برای كتابخانه های مركزی استان ها و شهرستان ها شاید بیش از یك جلد از یك عنوان كتاب تهیه شود كه این مطلب تنها 2 الی 3 درصد كل كتاب ها را شامل می شود.
وی در پایان اضافه كرد: موضوعات دین، قصه و رمان بالاترین درخواست های مردم را در بین كتاب ها به خود اختصاص داده اند و كتاب هایی با مضامین علمی و دانشگاهی در مكان بعدی قرار دارند.
7467/601/508